Uncategorized

Sunkių antklodžių nauda

Sunkios antklodės yra antklodės naudojamos terapiniais tikslais, pavyzdžiui nerimo ir streso malšinimui. Mūsų asortimente rasite nuo 1 kilogramo iki 12 kilogramų sveriančių antklodžių. Jų užpildas – stiklo mikrorutuliukai. Būtent užpildas ir suteikia antklodei svorį, kuris turi terapinį poveikį.

Kaip veikia sunkios antklodės

Sunkios antklodės poveikis panašus į apkabinimą (gilaus slėgio stimuliacija). Tai žmogui sukelia ramybės ir saugumo jausmą. Temple Grandin atrado gilaus slėgio stimuliaciją ieškodama būdų nuraminti nuo autizmo kenčiančius vaikus. Ji norėjo vaikams suteikti priemonę, kuri nepriverstų jų jaustis užspaustais ir suvaržytais, tad ji sukūrė „apkabinimo mašiną“, kuri lengvai prispausdavo vaikų kūnus ir taip padėdavo jų kūnams išskirti oksitociną.

Sunkios antklodės veikia kaip giluminio slėgio stimuliacijos forma, jos tuo pačiu principu palengvina oksitocino išsiskyrimą ir padeda mums jaustis ramiai ir saugiai. Dėl šios priežasties, autizmo, jutimo procesų sutrikimo ir net depresijos simptomams gydyti yra naudojamos sunkios antklodės.

Sunkių antklodžių nauda

  1. Raminantis poveikis. Žmonės, kurie naudojasi sunkiomis antklodėmis, dažnai pastebi jos raminantį poveikį, ir dėl šios priežasties jis dažnai naudojamas žmonių, patiriančių stresą ar hiperaktyvumą. Sunkios antklodės padeda nuraminti visus – nesvarbu ar tai studentas, vidutinio amžiaus žmogus, ar netgi gyvūnas.
  2. Serotonino išsiskyrimas. Serotoninas veikia miego ir budrumo ciklą reguliuodamas miego stadijas ir įtakodamas miego gylį. Įrodyta, kad giluminio slėgio stimuliacija skatina serotonino išsiskyrimą, padėdama žmogui ramiau ir ramiau miegoti.
  3. Sulėtina jūsų nervų sistemos aktyvumą. Kai autonominė nervų sistema yra pernelyg aktyvi, tai gali kelti nerimą, hiperaktyvumą ir daugybę kitų problemų. Sunkios antklodės gali perjungti jūsų nervų sistemą į „poilsio režimą“ – sušvelninti nerimo simptomus, tokius kaip dusulys ar pagreitėjęs širdies ritmas.
  4. Sumažina judėjimą miego metu. Jei pastebite, kad naktimis vis vartotės nuo vieno šono ant kito, jums gali padėti sunki antklodė.  Tyrimai patvirtina šį teiginį svoris kurį suteikia sunkiantklodė, gali sumažinti judesius nakties metu ir leisti jums ramiai bei kokybiškai išsimiegoti.
  5. Mažina Neramių Kojų Sindromo simptomus. Neramių kojų sindromas yra sutrikimas, sukeliantis nevalingą ir greitą kojų judėjimą. Tai nutinka būtent tuomet, kai nuo to kenčiantis žmogus bando užmigti. Pastebėta, kad svoris ant kojų galūnių mažina neramių kojų sindromo simptomus.
  6. Padeda lengvinti fibromialgijos simptomus. Žmonės, kenčiantys nuo lėtinio skausmo, pavyzdžiui, fibromialgijos, į pagalba pasitelkia sunkias antklodes. Antklodė gali padėti palengvinti simptomus, kartu nutraukti nerimo ir depresijos ciklą, kuris dažnai lydi ligą.
  7. Sumažina širdies ritmą. Nustatyta, kad lietimo terapija sumažina širdies ritmą. Sunki antklodė imituoja lietimo terapiją, duodama panašių rezultatų. Raminantis poveikis gali būti naudingas norint sumažinti nerimo ar kitų ligų, sukeliančių pagreitėjusį širdies ritmą, simptomus.
  8. Lengvina panikos priepuolius. Įrodyta, kad sunkios antklodės lengvina panikos priepuolius. Tai leidžia nuo panikos sutrikimų kenčiantiems žmonėms gyventi normalesnį gyvenimą ir geriau išsimiegoti.
  9. Lengvina menopauzės simptomus. Daugelis menopauzę išgyvenančių moterų patiria miego sutrikimų. Sunki antklodė gali padėti palengvinti menopauzės simptomus ir kokybiškai išsimiegoti.
  10. Pagerina miego kokybę. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie naudojasi sunkia antklode, ilgiau miega, miega ramiau ir apskritai turi kokybiškesnį miegą. Taip pat buvo pastebėta, kad sunki antklodė gali padėti žmonėms greičiau užmigti.

Sunkios antklodės turi daugybę paskirčių ir gali suteikti daug naudos kenčiantiems nuo nerimo ir skausmo. Jos taip pat gali būti naudingos tiems, kurie patiria jutimo problemų arba kenčia nuo autizmo.

Renkantis sunkia antklodę, norint gauti geriausius rezultatus, rekomenduojama įsigyti tokią, kuri yra 10 procentų jūsų kūno svorio. Jei norite išsirinkti sunkia antklodę, daugiau informacijos apie tai, kokią sunkią antklodę reikėtų rinktis būtent jums, spauskite čia.